S-400’ler F-35 alımına neden engel? | Teke Tek

Fatih Altaylı ile Teke Tek’te savunma sanayinin 2 tartışmalı dosyası, F-35 ve S-400 projeleri masaya yatırılıyor. Rus hava savunma sistemlerini kullanan Avrupa ülkeleri hangileri; “F-35’ten çıkarılmak bir şans” cümlesinin anlamı ne; S-400’ler mi, patriotlar mı; F-35 projesi neden ilerlemiyor sorularına yanıt aranıyor.

Teke Tek’te Emekli Tümamiral Dr. Deniz Kutluk: “En büyük engel İsrail’dir. Bizim S-400 alacağımızı zaten ABD biliyordu. Sonra anlamsız bir şekilde sessizliğini bozdu. Güven bunalımı yaşanılan ABD’yle ortaklık para ziyanı”

Teke Tek’te Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: “ABD, Türkiye’nin İHA ve Patriot satın almasını engelledi. Soğuk Savaş döneminden sonra DEAŞ ile mücadele adı altında PKK’nın önünü açtılar. Biz de Rusya’dan S-400 almak durumunda kaldık”

Teke Tek’te Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: “Girit Modeli, S-400’ü kenarda tutalım, kimseyi rahatsız etmeden sadece tatbikat yapalım, siz de bize yaptırım uygulamayın anlamı taşıyor”

Teke Tek’te Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: “S-400’ü Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki haklarımızı koruyabilmek adına Anamur’a koyabiliriz. Ayrıca ABD’yi İncirlik’ten attıktan sonra orada da değerlendirebiliriz”

Teke Tek’te Dr. Emekli Tümamiral Dr. Deniz Kutluk: “Çatıştığı zamanlar olur. Yunanistan şu an hamlelerini Türkiye’ye karşı yapıyor. Bu yüzden yaptığımız savunma düzeni NATO’nun kontrolü dışında olmalı. Türkiye’nin bütün askeri varlığı NATO’ya angaje değildir”

Fatih Altaylı soruyor; Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Emekli Tümamiral Dr. Deniz Kutluk Teke Tek’te yanıtlıyor.

Erişilebilirlik Araçları