Koronaya karşı umut veren buluş! – Teke Tek Bilim

Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Türk Bilim İnsanı Hasan Önal’ın geliştirdiği virüse karşı koruma sağlayan takviye gıda; gıdalar aşı kadar koruyabilir mi ve dünyadaki benzer çalışmalar ne aşamada sorularına yanıt aranıyor

Teke Tek Bilim’de Prof. Dr. Hasan Önal: Kuersetin’in otizmli çocuklardaki birtakım virütik hastalıkları engellediğini gördüm. Bununla ilgili okuduğum makalelerden yola çıkarak koronavirüs salgını içinde çalışmalar yaptık ve kullandırmaya başladık”

Teke Tek Bilim’de Prof. Dr. Çağrı Büke: “Hala bilinmeyenleri çok fazla olan bir hastalıkla boğuşuyoruz. Bu anlamda destek tedavilerin katkısı bizim için çok önemli. Salgına karşı anti-viral ilacımız yok. Kuersetin de antibakteriyel etkinliği olan bir madde”

Teke Tek Bilim’de Prof. Dr. Çağrı Büke: “Mutasyon şu anki aşı çalışmalarının etkinliğini değiştirecek türden değil ama bu mutasyonlar böyle giderse her an mevcut aşıların etkinliğini ortadan kaldırabilir. Yeni aşıların yapılmasına yoğunlaşmak gerekebilir”

Teke Tek Bilim’de Prof. Dr. Hasan Önal: “Yaptığımız çalışmalar sonucu Anjiyotensin’in işe yaradığını gördük. Türkiye’de üretilebilir, yeter ki bu işe girilsin”

Fatih Altaylı soruyor; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beslenme ve Güvenilir Gıda Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Önal ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.

Erişilebilirlik Araçları