Kim, ne zaman aşı olacak; Yan etki hakkında ne biliniyor? | Teke Tek

Fatih Altaylı ile Teke Tek’in birinci bölümünde Türkiye ve dünyada aşılamalarda görülen yan etkiler; kısıtlamaların bitmesi için kaç kişi aşı yaptırmalı ve cerrahi maskeler toplu alanlarda kullanılmalı mı sorularına yanıt aranıyor…

Teke Tek’te Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: “Küresel bir salgın olduğunu unutmayalım. Bütün dünya birlikte tedbir almazsa ne kadar rakamları aza indirirsek indirelim, tekrar bu sorunu yaşayacağız. O yüzden küresel anlamda tedbirler şart”

Teke Tek’te Prof. Dr. İftahar Köksal: “Alınan önlemlerin işe yaradığını görüyoruz. Fakat kuralların devam etmesi gerek. Hastaneye yatırdığımız hastalar biraz daha ağır seyrediyor. Türkiye’de de mutasyon olacaktır. Mutasyon ile hastalığın seyri de değişiyor”

Teke Tek’te Prof. Dr. Dr. Recep Öztürk: “14 Ocak’tan beri uyguladığımız aşı sayısı 940 bini geçti. Önümüzdeki hafta 10 milyon, mart sonuna kadar da 50 milyon doz aşı gelmesi bekleniyor. Aşılar geldikçe hızlıca uygulayacağız”

Fatih Altaylı soruyor; Birinci bölümde Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal yanıtlıyor.

Erişilebilirlik Araçları