Süper Kupa finali geliyor

Size minik de de olsa bir Bayram müjdesi vereyim.

Müjde UEFA içindeki tanıdıklardan geldi.

Aldığım bilgiye göre Şampiyonlar Ligi Finali İngiltere’nin karantina önlemlerini gerekçe göstererek İstanbul’dan alan UEFA, Türkiye’ye bir jest yapmaya hazırlanıyor.

UEFA, bu yılki Süper Kupa maçını İstanbul’da oynatma kararı aldı.

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonunu karşı karşı kaşıya getirecek olan karşılaşma Ağustos ayı içinde İstanbul’da oynanacak.

UEFA’nın bu kararını iki gün içinde açıklaması bekleniyor.

Bu yılki Süper Kupa finalinin yanı sıra, 2023 Şampiyonlar Ligi finalinin ve önümüzdeki yıl yapılacak UEFA Kongresi’nin de Türkiye’ye verilmesi söz konusu.

UEFA ayrıca Şampiyonlar Ligi Finali için Türk Futbol Federasyonu’nun yaptığı tüm harcamaları tazmin edeceğini de açıklayacak.

Bu arada Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye’den alındığının duyurulduğu gün, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin de Türkiye’den alınmak üzere olduğunu söylemiştim.

F1 Türkiye Grand Prix’si de İstanbul’dan sonraki yarış Fransa”da Circuit Paul Ricard’da olacağı ve Fransa’nın da Türkiye’den gelecek olanlara 14 gün karantina uygulaması nedeniyle iptal edilmişti.

Uluslararası Otomobil Federasyonu FiA da, muhtemelen Rusya Grand Prix’si öncesi yapılacak yarışı İstanbul’a vermeyi planlıyor.

Yani iki tarafta da elimizden kaçan iki büyük organizasyon büyük ihtimalle yeniden Türkiye’ye gelecek.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Erişilebilirlik Araçları