Hem istemediler hem kızıyorlar

“G.Saray taraftarı denilen kitle neye kızacağını şaşırmış. G.Saray teklif yapmış da Arda ‘Hayır’ mı demiş? Barcelona ile anlaşmışlar da Arda ‘Gelmem’ diye mi diretmiş? Üstelik birkaç ay önce adı geçtiği zaman ‘İstemiyoruz Arda’yı’ diyenler de G.Saray taraftarı değil miydi?”

– En çok tartışılan konu şu; Başakşehir, Arda’yı nasıl alır? Bu parayı nereden bulur? Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Bana soruyorsanız, ben böyle bir tartışma duymadım. Bunu tartışanlar beyhude bir tartışma içerisinde. 2,2 milyar borçlu Galatasaray’ın başta Asamoah olmak üzere onlarca kişilik transfer listesini, 1,8 milyar borçlu Fenerbahçe’nin ona buna talip olacaklarına dair açıklamaları tartışılmıyor da, Başakşehir’in Arda’yı kiralaması mı tartışılıyor. Başakşehir Arda’nın bonservisine onlarca milyon dolar ödemiyor. 2,5 yıllığına kiralıyorlar, bunda bir acayiplik yok. Başakşehir belli ki gelir-gider dengesini bir şekilde kurmuş, yüksek bir marka değeri olmamasına rağmen iyi sponsorluklar bulabilmiş bir kulüp. Başakşehir’in tartışılabilecek bir sürü şeyi olabilir ama Arda’yı almaya çalışmaları bunlardan biri değil.

– G.Saray’ın Arda için herhangi bir teklif yapmadığını da göz önünde bulundurmak gerek. Buna rağmen Galatasaraylı taraftarlar Arda’ya çok kızgın. Haklılar mı, siz ne düşünüyorsunuz?

– Galatasaray taraftarı dediğiniz kitle neye kızacağını şaşırmış. Arda’ya niye kızgınlarmış? Galatasaray, Arda’ya teklif yapmış da Arda “Hayır” mı demiş? Barcelona ile görüşüp anlaşmışlar da Arda “Ben gelmem” diye mi diretmiş? Neye kızıyor Galatasaray taraftarı? Üstelik de birkaç ay önce Arda’nın adı Galatasaray için geçtiği zaman “İstemiyoruz Arda’yı” diyenler de Galatasaray taraftarı değil miydi?

İYİ İNSAN KÖTÜ PROFESYONEL

– Arda çok sıkıntılı dönemlerden geçti. Çok hatalar yaptı. Sizce aynaya bakar mı ya da bakmalı mı?

– Bakmıştır herhalde. Bakmış ki, Başakşehir’e geliyor. Bakmalı tabii ki, herkes bakmalı. Geçen gün bir yerde okudum. Barcelona’daki takım arkadaşları ama özellikle Messi, Arda’nın iyi antrenman yapmadığını, tembel olduğunu, konsantre olmadığını söylemişler ve o yüzden takımda onu istememişler. Doğru mudur bilmem ama doğruya yakın bir iftiradır doğru değilse de… Arda çok iyi insan, çok iyi futbolcu ama kötü bir profesyonel.

MİLLİ TAKIM’A YARAR SAĞLAYABİLİR

– Göksel Gümüşdağ, Arda için “Türkiye’nin transferi” dedi. Sizce de öyle mi?

– Oynarsa ve forma girerse öyle. Eylül ayında Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına başlıyoruz. Forma girmiş, iyi oynayan bir Arda, Milli Takım için iyi bir transfer olur.

***********

RAKİPLER ÖZEL EKİP KURSA G.SARAY’A BU ZARARI VEREMEZ

– G.Saray’da bu hafta kongre var. Sizce Dursun Özbek, 3.5 yıl daha başkan olacak mı? Olacaksa bu süreyi doldurabilir mi?

– Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray’ın geleceği ile ilgili zerre kaygı duyuyorsa, kulübün geleceğini zerre miskal düşünüyorsa Dursun Özbek bu seçimi kazanamaz, kazanmamalı. Dursun Özbek’in Galatasaray’a verdiği zararı, Galatasaray’a kaybettirdiklerini rakipleri özel bir ekip kursa yapamazdı! Hatta aklı olan bir rakip bunu istemezdi de çünkü rakiplerinin de Galatasaray’a ihtiyacı var. Dursun Özbek seçilse bile o koltukta üç buçuk yıl kalamaz ama Galatasaray’ı biraz daha mahvedecek kadar kalır. Mustafa Cengiz, Galatasaraylılar’ın gönlünde yatan başkan adayı olmayabilir ama adam en azından “Mayısta herkesin eşit şartlar altında yarışacağı bir seçim” sözü veriyor. Üstelik yönetimi de çok daha iyi.

***********

LİSTELERDE EN AZ TANINAN ÖZBEK’TİR!

– Ama Dursun Özbek, “Mustafa Cengiz’in listesindekilerinin çoğunu tanımıyorum” dedi.

– Tanımaz tabii. Dursun Özbek, Galatasaray’da kimi tanıyor ki! 65 yaşına kadar herhangi bir takımımızın maçına mı gelmiş, bir genel kurula mı katılmış? Başkan olduğunda Dursun Özbek’i tanıyan mı vardı Allah aşkına!.. Üstelik de biz listelerdeki arkadaşların hepsini tanıyoruz. Açık söyleyeyim, iki listedeki 30 yönetim kurul adayı arasında camiada en az tanınan Dursun Özbek’tir.

ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN

– Hala bu kongre niye yapılıyor kimse anlayamadı. Siz anlayabildiniz mi?

– Anlayan varsa beri gelsin. Geçen mayısta bir mantığı vardı. Seçime 5 ay kala seçimin hiçbir mantığı yok. Bu yüzden de kimse anlamadı. Çarşamba günü “G.Saray’ın kaybedecek zamanı yok. Yönetimimiz birlik beraberlik için büyük projeleri gerçekleştirmek için çalışıyor” dedi. Dört gün sonra baskın seçim kararı aldı.

***********

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞIN SON ÇIKIŞI

– Galatasaraylı bir dostumuz, “Bu seçim için köprüden önce son çıkış. Dursun başkan kazanırsa kulüp biter, Ruslar’a ya da Katarlılar’a gider” iddiasında bulundu. Sizin düşünceleriniz neler?

– Köprüden önce son çıkıştan da sonraki çıkış. Dursun Özbek’le gidilirse ortada bir köprü falan da yok. Uçurum var. Uçuruma düşmeden önceki son fren demek daha doğru. Katarlılar’a satılması falan önemli değil. Böyle bir şey, icra yoluyla, başka yollarla olur bu yönetimle. Galatasaray’da pek çok kişi Özbek’in bilinmeyen gizli bir ajandası olduğuna inanmaya başladı. Dursun Özbek, Galatasaray’ın çıkarları için hareket etmiyor bana sorarsanız. Çünkü bu kadar basiretsizlik olmaz.

***********

BAŞKAN ZEKAMIZLA ALAY EDİYOR

– Geçen hafta Serdar Güzelaydın’ın Sportif A.Ş.’ye atanacağını söylediniz. Başkan, Divan’da sizi hedef yaptı ama dedikleriniz çıktı…

– Biz ne desek başkan yalanlıyor sonra da dediklerimiz bir bir çıkıyor. Başkan herkesin zekasıyla alay ediyor. İbrahim Seten ile Güzelaydın yakınlığı bilinen bir şey zaten. Güzelaydın’ın bir başka güzide kulübümüzün başkanıyla olan yakınlığı da biliniyor. Bakın inşallah Galatasaray Genel Kurulu bu rezalete bir son verecek. Umuyorum ve diliyorum.

***********

ENES KARTAL’A GÜZEL OLURDU

– Beşiktaş, Cenk Tosun transferinden 25 milyon Euro aldı ama golcü henüz almadı. Sizce gerekli mi?

– Negredo’yu tam göremedik. Yine de birisi gerekli sanki. Mesela Enes Ünal ne güzel olurdu Beşiktaş’a.

***********

F.BAHÇE’DE AKIL TUTULMASI YAŞANIYOR

– Fenerbahçe’de Aatif hala oynuyor ama Ozan Tufan kovuldu…

– Fenerbahçe’ye akıl sır erdirmek mümkün değil. Ali Koç gibi başkan adayı varken, Aziz Yıldırım’ın bir kez daha seçilecek olması Fenerbahçe’de de bir akıl tutulması yaşandığını gösterir bence.

***********

SON İKİ HAFTAYA KADAR ÇEKİŞME SÜRER

– Bu hafta lig yeniden başlıyor. İkinci yarı röntgenini şimdiden çekebilir misiniz, ligde neler olur?

– Röntgen mütahassısı değilim! Tahminlerim olabilir. Bence kopma olmaz ligde. Son iki haftaya kadar çekişme sürer. Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa artık derbi kazanması lazım, onu görüyorum. Ligin bu kadar yakın gittiği bir yerde Galatasaray; Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon maçlarından en az 6 puan alamazsa şampiyon mampiyon olamaz. Arda gelirse Başakşehir’in şansı artabilir de, azalabilir de. Orada garip bir denklem var ve her şey Arda’ya bağlı. Beşiktaş, Bayern’e elenirse şampiyonluktaki iddiası artar. Fenerbahçe kötü futbolla kazanmaya devam edebilir mi, emin değilim.

Erişilebilirlik Araçları