Tudor iyi hoca ama bu yönetimle işi zor

– Fatih Bey, bir gün ara ile kapınızı çalıyoruz ama sormadan olmazdı. G.Saray yönetimi, geldiği günden beri eleştirdiğiniz Riekerink ile yollarını ayırdı ve Karabük’ün hocası Tudor’la anlaştı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?..

– Sorunuza itirazla başlayayım. ‘G.Saray yönetimi’ diyorsunuz. Bu doğru değil. G.Saray’ın bir yönetimi yok. Bunlar G.Saray’ı yönetmiyorlar, yönetemiyorlar. Sadece idare ediyorlar. G.Saray’ın varlıklarını satıp, parayı har vurup harman savuruyorlar. Sorunuza gelirsek. Gidip arşivinize bakın. Sezonun ilk maçından sonra ne demişim. Ya da gidin Bloomberg HT’nin arşivine bakın, G.Saray-Karabük maçından sonraki ilk programda dediğim şu: “Bu Tudor iyi bir teknik direktör. Karabük çok iyi bir hoca bulmuş. Keşke G.Saray’a gelseymiş. Hem iyi hem de pahalı değil.” Tudor’u ilk günden gözüm tutmuştu. Ama bu, G.Saray’da başarılı olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü teknik direktörler tek başına bir takımı şampiyon yapan unsurlar değildir. Yönetim, takım ve teknik direktör üçgeni başarıyı getirir. G.Saray’da sorun idarecilerde. Tudor bunlara rağmen başarılı olmak durumunda. Tabii futbolcuların ne tepki göstereceği de önemli çünkü Galatasaray’ın bugün hala zirveye yakın olmasının nedeni futbolcu odaklı düzendi. Ayrıca Karabük yönetimiyle konuşmadan, anlaşmadan Tudor’u almak ise bana göre son derece etik dışı bir tavır. Evli bir kadını veya adamı ayartmak gibi geliyor bana. Bunu da söylemeden geçmeyeyim.

‘TORUNLARIM İÇİN ADAY OLURUM’ DEDİM

– Pazartesi akşamı Bloomberg HT’deki programınızda “Galatasaray başkanlığına aday olurum” dediniz ve bize de haber atlattınız bir anlamda! Gerçekten böyle bir düşünceniz var mı?

– Programda Fatih Kuşçu bana aday olmayı düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben de “Haddimi bilirim. G.Saray’da bana gelinceye kadar kimler kimler var” dedikten sonra ekledim: “Ama herkes herkes çekinirse G.Saray’a karşı olan sevgim ve sorumluluk anlayışımdan dolayı aday olurum. Çünkü ilerde torunlarım olur ve bana ‘Dede, G.Saray diye Avrupa şampiyonu bir takım varmış eksiden. Şimdi niye bu hallerde. Niye bir şey yapmadın?’ diye sorarsa, ‘Evladım ben bir şey yapmak için çaba gösterdim’ demek için aday olurum. Seçim için de hiçbir çalışma yapmam. Genel Kurul seçer seçer, seçmez seçmez ama ben G.Saray’a karşı sorumluluğumu yerine getirmiş olurum” dedim.

DÜRÜST’Ü GÖREVE ÇAĞIRDIM

– Bu o an aklınıza gelen bir şey miydi? Ciddi miydiniz?

– Siz ciddiyetsiz biri olduğum gibi bir kanaate mi sahipsiniz! Hayır o an aklıma gelmedi. G.Saraylı dostlarımla sık sık bir araya geliyorum. Onlardan birinde Ali Dürüst’e ‘Kimseye zorla başkan ol denmez. Aday olmamak hakkın ama olman lazım. Çünkü G.Saray iyiye gitmiyor. Lazımsın’ dedim. Sonra da ‘Eğer olmayacaksan ben olurum, seni de listeme yazarım’ dedim.

BAŞKANLIK YAPABİLECEK EN AZ 5 İSİM LİSTEDE OLUR

– Peki aday olsanız listenize kimleri yazarsınız?

– Kimseye listeme girer misin diye sormam. Eğer kulübün üyesi ise ‘hayır’ dememeli diye düşünüyorum. Bu yüzden de kendilerine sormadan yazacağım isimler üç aşağı beş yukarı şöyle olur: Ali Dürüst, Atilla Donat, Abdurrahim Albayrak, Hakan Üstünberk, Galip Yorgancıoğlu, Özcan Çetinsoy, Ahmet Burak, Yiğit Şardan, Ebru Köksal, Alper Üner, Özer Saraçoğlu. Sportif A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığına hiç düşünmeden Faruk Süren’i isterim. Suzan Sabancı Dinçer’i de Sportif A.Ş.’de görmek isterim. Ya da oradaki ekibi kurmasını Süren’den rica ederim. Bu listede G.Saray’a başkan olacak kapasitede en az 5 isim var.

FARUK SÜREN’İN BAŞARISI CEZASIZ KALMADI!

– Son sorumuzu soralım ve kaçalım. Faruk Süren niye düşünmüyor başkanlığı?

– Siz onun yerinde olsanız düşünür müsünüz? Başkan olduğu gün Türkiye’nin en zengin sanayicilerinden biriydi. Bıraktığı gün ise tüm işleri sıkıntıya girmişti. G.Saray’a bakmaktan işlerine bakamadı. Süren bunu dert etmez ama G.Saraylılar’ın kendilerini Avrupa şampiyonu yapan adamı eleştirmeleri ve hala onu suçluyor olmaları ona ağır gelir, bilirim. Üstelik de Faruk Bey’in işlerinin sıkıntıya gelmesinde onu başkanlıktan devirmek isteyen bazı G.Saraylı büyüklerin medyadan saldırmaları da rol oynadı. Süren’in başarılı başkanlığı cezasız kalmadı. Şimdi niye girip bir daha cezalandırılsın?

Erişilebilirlik Araçları