Utanmalılar

G.Saray, Rize’de uzatmada 1 gol yese anlarım, 2 yiyiyor. Bunu bana kimse anlatamaz. 3. lig takımı, 3 dakikada o golleri yemezdi. Futbolcuların utanması lazım bu sonuca. Yenildikleri için değil, böyle bir yenilgi için utanmaları lazım. Şike maçı olsa bu kadar olmaz.

Tabii ki öncelik, haftanın en büyük sürprizinde… G.Saray’ın, Rize yenilgisinin fotoğrafını nasıl çekiyorsunuz? Nerede hata var, neden böyle oldu?

 Sürpriz demek doğru değil aslında. Artık her takım her takımı yenebiliyor. Olması gereken de bu. Sürpriz olan maçın gidişatında meydana gelen olaylar ve sonuç. Yani G.Saray bu maçı kazanabilirdi de, kaybedebilirdi de. Özellikle maçın 75. dakikasından sonra otaya çıkan tablo çok acayip. G.Saray öne geçiyor, sonra 2 tane yiyiyor. Bu olabilir.

Sonra 75’te öne geçiyor. İşte bundan sonra olanlar çok garip. 17 dakika gol yemeden dayanıyor, ki bu çok normal. G.Saray’ın Rize’ye karşı dayanması lazım. Hele hele öne geçmişken ve maçı neredeyse garantiye almışken. Sonra uzatmalarda 2 gol birden yiyiyor. 1 yese anlarım. Yetmiyor, 2 yiyiyor. Bunu bana kimse anlatamaz. Karşındaki Barcelona değil, Manchester City değil, Real Madrid değil. Ki G.Saray bu takımlardan bile uzatmada 2 gol yemez. Burada teknik direktörü falan da suçlayamazsın. Teknik direktör atılsa, ölse, başına taş düşüp bayılsa bile bir takım uzatmada 2 gol yememeli. Bu tamamen oyuncuların hatası. Karşında Messi mi oynuyor kardeşim. 3 dakikada maç verilir mi? Hani bu savunma çok iyi oturmuştu. Bilmem kaç dakikadır gol yemiyordu? 3. lig takımı 3 dakikada o golleri yemezdi. G.Saraylı futbolcuların utanması lazım bu sonuca. Yenildikleri için değil, böyle bir yenilgi için utanmaları yazım. Şike maç olsa bu kadar olmaz.

GALATASARAY KULÜBEYİ KULLANMIYOR

G.Saray kulübesi yeterli mi?

 Kulübe önemli değil çünkü G.Saray kulübeyi kullanamıyor! Rodriguez nerede mesela? Real Madrid’den geldi, çok yüksek yüzdeyle oynayan bir oyuncu olarak göze çarptı. Nerede? Ha bir de Hamit diye bir oyuncumuz var. Yılda 3,5 milyon Euro alıyor. Geçen sezondan beri yok. 6 ay sakatlık mı olur? Ne oldu yani bacak nakli yapıldı da gövdeye yapışması mı bekleniyor! Melo’nun yokluğu deniyor; Melo’ya araba çarpsa ne yapacaktı G.Saray, küme mi düşecekti! Bu takımdan Hagi gitti, Hagi. Kulübe sorunu olan Beşiktaş bizden çok daha iyi oynuyor ve iyi durumda.

BEŞİKTAŞ ÇOK İYİ BİR TAKIM

 Lider Beşiktaş ile Galatasaray’ın arasındaki puan farkı 5 oldu. Bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Sezon başında da söyledim Beşiktaş bu sezon favorim diye. Sahaları olsa kesin şampiyonlardı diye. İlk kez oynamadan kazandılar bu hafta ama oynayarak da kazanıyorlar. İyi takım oldular. İyi kadro değil ama çok iyi takım. Şenol Güneş iyi işler yapıyor fakat geçen yıldan aldığı takımın da hakkını vermek lazım. Biliç iyi bir takım bıraktı Güneş’e. O da üzerine koydu.

ÇAKIR BABASIYLA HAKEM MAFYALIĞINA SOYUNUNCA BÖYLE OLDU

 Cüneyt Çakır, İzmir’de yine patladı. Aslında MHK’den cezalı ama kamuoyu önüne atmamak için 1. lige verdiler. Ama orayı da birbirine kattı. Ne oluyor Çakır’a?

 Bak insanlar karpuz gibidir. Tamam ben oldum dersen patlarsın. Çünkü olmuş karpuz ya kesilip yenir ya da tarlada bırakırsan patlar. En iyi ihtimalle içi geçer. Onun için gelişmeye devam etmek lazım. Çakır ben oldum deyince ve bir de babasıyla beraber federasyon çatısı altında hakem mafyalığına soyununca bu oldu. Çok da yazık oluyor aslında. Ender yetişen bir yetenek kendi kendini bitiriyor. Dünya Kupası finali yönetecek bir hakememiz vardı, kayboluyor. Bir an önce kendini toplarsa yeniden eskisi gibi olur. Böyle büyük yetenekleri çok hızlı harcamamak lazım. Çakır bir hatta birkaç şansı daha hak ediyor.

RIZA 1. LİG’E ÇIKILDIĞINDA GELSE PAŞA ÇOK FARKLI OLURDU

 Şu anda ligin en etkili takımlarından birisi Kasımpaşa gözüküyor. Rıza hocanın Paşa’sını nasıl yorumluyorsunuz?

Rıza Çalımbay, Kasımpaşa’ya çok iyi geldi. Aslında Kasımpaşa 1. lige çıktığı gün hatta çıkmaya hazırlanırken Rıza Hoca’ya teklif götürmüştü. Ama Rıza o gün o teklifi kabul etmemişti. Belki başkasına sözü vardı bilmiyorum. Ama her ikisi de birbirlerine iyi geldiler. Eğer Rıza, daha önce gelseydi büyük ihtimalle bugün bambaşka bir Kasımpaşa izliyor olurduk. Kasımpaşa’ya katkısında futbolcuları oyuna dahil etmesinin payı büyük. Vurdumduymaz Donk’u farklı bir mevkiye çekerek kazandı ve sorumluluk almaya başladı. Keza Scarione… Eren’in uzun sakatlığının bitmesi de iyi olmuş gibi görünüyor. Saha içinde lideri olmayan takımda bir anda bir sürü lider adayı yarattı Rıza Hoca. Adem de biraz daha topanlanırsa çok çok iyi olur. Ben bir de Viudez gibi bir büyük yetenek gitmemiş olsa Rıza Hoca’nın elinde neler yapardı diye hayal ediyorum.

ŞAHANE KAST İLE BERBAT FİLM ÇIKARAN BAŞARISIZ YÖNETMEN

F.Bahçe kazanıyor ama seyircisi mutlu değil. Ve tribündeki sayı giderek düşüyor. Maçtan sonra Pereira herkese futbol dersi vermeye çalıştı. Ben (Halil Özer) asıl kendisinin ders çalışması gerektiğini düşünenlerdenim. Siz ne diyorsunuz?

Pereira’nın çenesi kadar kafası da futbola çalışsa F.Bahçe seyircisi mutlu olacak. Pereira, Aziz Yıldırım’a göre oynuyor. Sene sonu şampiyon ol, asıl mutluluk o diye bakıyor. Ama iş öyle değil. Binlerce taraftar maça geliyor, milyonlarcası ekran başında izliyor F.Bahçe’yi. Ve izlediği şey kötü bir şey. Şahane bir kast ile berbat bir film çıkaran başarısız bir yönetmen gibi. Kardeşim sen seyircini mutlu edeceksin önce. Maçtan keyif alacak. Tribündeki adam o gün 6 saatini bu işe ayırmış, ödediği paranın karşılığını alacak. Keyiflenecek. Skora sevinir ama keyif başka şey. Evlilik gibi bak. Berbat bir evlilik seks hayatı iyi diye sürmez. Ya da şahane bir evliliktir ama seks hayatı kötüdür. O da sürmez. İyi futbol evliliğin tamamı gibi düşün. Seks hayatı da galibiyet gibi.

ALEX ‘O İMZA BENİM DEĞİL’ DİYOR

Aziz Yıldırım-Alex kavgası için yorumunuz nedir?

Ayıp. Adam gideli 2 sene olmuş. Hala Alex şöyle, böyle. Yahu bırak işte adam F.Bahçe’ye büyük faydalar sağlamış. Varlığında yere göğe koyamamışsın zaten. Takımı bırakıp G.Saray’a ya da başka bir rakibe de gitmemiş. Ama ha babam de babam Alex’e suçlama. Yok 100 dolar için yüz takla atarmış falan. Ayıp. Bu arada Alex’in kendisine ödeme yapıldığına dair belge ile söyledikleri korkunç. Adam diyor ki, “Ben o parayı almadım, o imza benim değil”. Bu şu demek; F.Bahçe’de birileri yolsuzluk yapmış. Aziz Yıldırım’a düşen bu yolsuzluğu yapanı bulmaktır.

VAN PERSIE BIRAKIN GİTSİN!

Ben (H.Ö) F.Bahçe’nin yerinde olsam devre arasında Van Persie’yi satarım! Vitor Pereira iyice bitirecek, yok edecek adamı. Siz ne diyorsunuz?

Kesinlikle. Adamı üç beş karla satabiliyorlarsa hemen satsınlar. Zaten ihtiyaçları da yok. Van Persie de belli ki, mutsuz, oynayamıyor. Keyfi yok. Bırak gitsin. Birkaç milyon euro da kar ediyorsan ne ala.

YILDIRIM HAK EDİYOR!

Fenerbahahçe’nin bu teknik direktörü hak etmediğini düşünenlerdenim. Sizce bunu anlayabilmek çok mu zor?

F.Bahçe etmeyebilir ama Aziz Yıldırım bu teknik direktörleri hak ediyor olmalı. Bunu bizim değil Aziz Bey’in anlaması lazım. Ersun Yanal’ı attı, sonra olanlar malum. Denizli’yi de benzer şekilde kovmuştu. Aziz Yıldırım değişik biri.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Erişilebilirlik Araçları