Robben değil Mourinho gelsin!

“Van Persie oynar ama oynatmadı diye de hocanın tepesine çıkılmaz. F.Bahçe ‘Yandex’e gir, Robben gelsin’ reklamı yapmış. Bence ‘Mourinho gelsin’ olmalıydı. F.Bahçe böyle kadro kurabiliyorsa, başa yıldızların saygı duyacağı isimleri getirebilmeli”

– F.Bahçe, Bursa önünde galip geldi ama Van Persie ile Pereira tartışmasına ‘merhaba’ dedi. Sizin yorumunuz nedir?

F.Bahçe kötü oynamaya devam ediyor. Sezon başında sizler F.Bahçe’yi yere göğe koyamazken, ben takımın iyi oynamadığını söylüyordum. O günden bu güne bir gelişme yok. Takım daha iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor. Pereira ile ilgili eleştirilerime F.Bahçe taraftarı çok kızdı ama belli ki yönetim benimle aynı fikirdeydi ve Pereira’nın kılık kıyafeti bile değişti. Çok yıldızlı takımlarda beklenen tartışmalar bunlar. Van Persie kariyerine güvenerek ‘ben oynarım’ diyor. Hoca ise hazır olmadığını düşünüyor. Bence Van Persie oynar ama oynatmadı diye de hocanın tepesine çıkılmaz. Çıkarsa yarın Nani, öbür gün bir başkası aynı şeyi kendisinde hak görür. Benzer durum G.Saray’da var. Podolski kötü ama oynatılıyor. Oynatsan dert, oynatmasan dert. Şimdi G.Saray için bir şans doğdu. Burak sakat. Podolski, Burak’ın pozisyonunda oynar. Bence daha iyi olur.

– Pereira sizce F.Bahçe için yeterli mi?

F.Bahçe’ye Avrupa şampiyonu olmuş (Luis Aragones) teknik direktör geldi, yeterli mi yetersiz mi diye tartışıldı ve sonunda yollandı. Böyle bir kadro kurup bir de başarısız olursan normal olarak tartışılırsın. Kariyer olarak bakarsan bence yeterli. Sonuçlara bakarsan yetersiz. F.Bahçe şimdi bir reklam yapmış, “Yandex’e gir Robben gelsin” diye. Bence şöyle yapmaları daha iyi olurdu; “Yandex’e gir Mourinho gelsin”. Bana göre F.Bahçe böyle kadrolar kurabiliyorsa, öyle teknik direktörler de getirmeli, ki geçmişte yapardı böyle şeyleri… Mesela niye Ancelotti falan gibi isimleri düşünmez F.Bahçe. Yıldızlarla oynuyorsan, yıldızların da saygı duyacağı bir teknik direktör getirmen lazım.

 

FUTBOLCULAR PEREIRA’YI ASLANIN AĞZINA ATIYOR

– 3-1’lik Molde yenilgisi F.Bahçe için biraz ağır oldu. Sizce neden bu mağlubiyet geldi?

Geçen hafta Bloomberg HT’de yaptığım spor programında F.Bahçe’nin Molde’yi yenmesinin zor olduğunu söyledim Fatih Kuşçu’ya. ‘Kasımpaşa karşısında zorlanan F.Bahçe, Kuzey’in fizik gücü yüksek ve disiplinli futbolu karşısında daha çok zorlanır’ demiştim. Doğrusunu isterseniz ben beraberlik bekliyordum. 3-1’lik yenilgi biraz ağır oldu. Tüm bunlar hocayı bitiriyor. Hoca tartışılır hale gelince futbolcular da rahatlıyor. ‘Fatura bize değil hocaya çıkıyor’ diye umursamaz hale geliyorlar. Oysa F.Bahçe, Molde karşısına hocasız çıksa kazanması lazım. Mahalle arasında takım kurulsa ve bu kadar farklı güçte iki takım ortaya çıksa sonuçtan kimsenin şüphesi olur mu? Futbolcular Pereira’yı aslanın ağzına atıyor bence.

 

SON BÖLÜMDEKİ GOL OLMASA FATURA AĞIR OLURDU

– Belki de ilk kez Caner ve Gökhan birlikte kulübede oturdu. Bursa maçındaki bu görüntüyü insanlar biraz garipsedi…

Ben de garipsedim. Son bölümde buldukları gol olmasa bunun faturası ağır olurdu Pereira için. Teknik direktörler karizmalarını güçlendirmek için böyle şeyler yaparlar ama ortaya koyulan futbol kötüyse, teknik direktörlerin takım üzerindeki saygınlığını ve güvenilirliğini anında bitirir. Futbolcu, hocanın yaptıklarında saçmaladığını görürse hocaya saygı biter. Takım da biter.

 

G.SARAY’IN KAZANACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM

– Trabzon-G.Saray maçı çok enteresan geçti. Sizce G.Saray nasıldı, galibiyet bekliyor muydunuz?

Doğrusunu isterseniz G.Saray’ın bu maçı kazanabileceğini düşünmüyordum. Gerçi G.Saray, Türkiye Ligi’ndeki tüm takımları yenebilecek kapasitede ama içinde bulunduğu hava, moral ortamı Trabzon’u deplasmanda yeneceğine dair bir işaret vermiyordu. Hele hele geçen sezon Trabzon’a 2 maçta 6 puan verdiğini de hatırlayınca, bu yıl Trabzon’un iyi bir başlangıç yaptığını göz önüne alınca, G.Saray’ın bu maçtan galibiyetle ayrılmasını pek ummuyordum. G.Saray sezon başından beri alıştığımız formattaydı. Tek fark bu kez şansının yanında olmasıydı. Rakibin topları direklerden döndü, usta ayakları olmayacak hatalar yaptılar, goller kaçırdılar. G.Saray ise yine Semih’in içinde bulunduğu bir pozisyonda şans eseri bir gol buldu.

 

ELEŞTİRİYE VERECEK EN İYİ YANIT SONUÇLARDIR

– Maçtan sonra Hamza hoca çok sitemkardı. Ağır eleştiriler belli ki hocayı çok rahatsız etmiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bunu daha önce de söyledim. G.Saray’ın hocasıysan, lige iyi bir başlangıç yapmadıysan, rakiplerinden puan farkıyla bu kadar gerideysen eleştirilirsin. Büyük takımların hocaları bu kadar alıngan ve sitemkar olmamalılar. Gerçi Mourinho bile sürekli medya ile kavga halinde ama onun da durumu Hamza gibi. Kötü başlangıç yaptı İngiltere’de. Büyük takım hocaları bilmeli ki, eleştirilere verilecek en iyi yanıt iyi sonuçlardır. Sen medya ile kavga ediyorsun diye takım ligde üst sıraya çıkmaz.

 

ÇAKIR İYİ YÖNETEMEDİ!

– Trabzon-G.Saray maçının hakemi Cüneyt Çakır için ne söyleyeceksiniz?

Penaltı tartışmaları yaşandı… Bu hafta eleştirilmeyen hakem yok. Çakır iyi yönetim göstermedi. Kartları iyi kullanamadı. Penaltı noktasını gösterseydi kimse ‘hata yaptı’ diyemezdi. Ama benzer durumlarda verilmeyen çok penaltı var. G.Saray’ın kazanmış olması gereken benzer penaltılar da verilmedi. Çakır iyi değildi ama Aydınus o kadar kötü bir yönetim gösterdi ki, Çakır’ı arattı!

 

AYDINUS ORMAN’IN ETKİSİNDE KALMIŞ

– Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, G.Birliği maçı öncesi Fırat Aydınus için ağır konuştu. Maçta da hakem, Gomez’in dirseğini sarıyla geçiştirdi… Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Maçı izledim ve Beşiktaşlılar’ın hakeme neden bu kadar kızdığını anlamadım. Fırat Aydınus faciaydı. Hatırlarsanız size Aydınus’un hakemliğinin bittiğini haftalar önce söyledim. O da bunu teyit etmek için her şeyi yaptı. Evet etki altında kalmış ve maç boyunca da kalmaya devam etti. Beşiktaş’a en az 1 kırmızıyı göstermedi. Beşiktaş’ı kızdıracak tek şey, maça eklediği süre olabilir, ki onda bile etki altında kaldı. Tepkileri görünce eklediği süreden daha fazla oynattı. Beşiktaş’ta Gökhan Töre ile Quaresma aynı anda oynayamıyor gibi bir durum görüyorum. Olcay’ın o takımda niye ilk 11’de sahaya çıktığını hala çözemiyorum. Yine de Beşiktaş, G.Saray’dan da F.Bahçe’den de daha iyi oynuyor.

 

SAHASI OLSA BEŞİKTAŞ KESİN FAVORİYDİ

– Bu haftasonu derbi maçı ne olur?

Bana göre Beşiktaş favori ama F.Bahçe’nin yıldızlarının da ne yapacağı belli olmuyor. Beşiktaş’ın bir sahası olsaydı kesin favori derdim. Beraberlik her iki taraf için de iyi sonuç olur.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Erişilebilirlik Araçları