Çok iyi futbolcu berbat karakter

“Melo’nun gidişine hem sevindim, hem üzüldüm. Çok iyi bir futbolcuydu ama berbat bir karaktere sahipti. Birçok derde derman olabiliyordu ancak kendisi de bir dert kaynağıydı. Rodriguez orayı doldurur.”

Transferin son günü Melo’nun bitmek bilmeyen transfer hikayesi bitti, Melo gitti. Brezilyalı’nın gidişini nasıl yorumluyorsunuz?

Vallahi hem üzüldüm hem sevindim. Melo çok iyi bir futbolcuydu ama berbat bir karaktere sahipti. Çok derde derman olabiliyordu ama kendisi de bir dert kaynağıydı. Sonuçta ben sorunlu ama iyi performans veren adamları severim. Onlarla yürümek iyidir de Melo’da karakter sorunu vardı. Mesela Sergen de sorunlu bir oyuncuydu ama karakter sahibiydi. Sergen’le ilgilenilir Melo ile ilgilenilmez. Rodriguez savunmada Melo kadar iyi olmasa da orayı doldurur ve ilerde Melo’dan da iyi olma ihtimali var.

2.5 MİLYON EURO MAAŞ BU YÜZDEN VERİLİYOR

Hamza hoca maçtan sonra çok kızgın açıklamalar yaptı. İbrahimoviç konusunun kendilerini yıprattığını söyledi? Basına çattı. Ne diyeceksiniz?

– Hamza Hoca’nın söyledikleri yanlış değil. Bazı konularda efendice, çok düzgün bir tonlamayla konuştu. Sinirlenmeden, tehdit etmeden, fırça atmadan güzel güzel meramını anlattı. Ama Hamza kardeşim bilsin ki, Galatasaray’ın teknik direktörü isen bunlara da göğüs gereceksin. Her lafın, her yaptığın veya her yapmadığın konuşulacak. 2.5 milyon Euro maaş bu yüzden veriliyor zaten. Kızmaca yok. Rahat etmek, her gün manşet olmamak, eleştirilmemek istiyorsan gidersin küçük bir takıma, çalıştırırsın. Kimse de seni yazmaz. Bizler eleştireceğiz, futbolcular, teknik adamlar yönetimler de dinleyecek. Haklı buldukları eleştiriler varsa kendilerine çeki düzen verecekler. İbrahimoviç konusunda ise Hamza Hoca haklı. Fakat yönetim de ilk günden böyle bir şey olmadığını söylemeliydi. Yönetim de bu aptallığa çanak tuttu. Tabii ‘Transfer yapmayız, bu takım şampiyon’ gibi laflar bu işi bilmemek demektir. Tamam şampiyon oldunuz ama o dündü. Taraftar yarına bakar, parasının karşılığını alıp alamadığına bakar. Heyecan ister, yenilik ister.

SNEİJDER MAÇ BOYU NE YAPTI?

Galatasaray çok iyi oynamamasına rağmen tecrübesini ortaya koydu. Rahat bir maç kazandı. Nasıl yorumlayacaksınız?

Rahat bir maç mı kazandı! Güldürmeyin beni. Ölüp ölüp dirildi Galatasaray. Konya’nın şuursuzca saldırıp maçı almayı, en azından 1 puan almayı düşündüğü dakikalarda iki beleş gol buldu ve fark oldu. Forveti bile olmayan bir takım karşısında zor kazandı. Konya’da tek bir adam (Meha) Galatasaray’ın işini bitiriyordu ve Galatasaray o adamı durdurmak için bir çaba sarf etmeyi bile aklına getiremedi. Tüm Türk basını Sneijder’ı yere göğe koyamamış. Maç boyunca ne yaptı ki! Sonunda iki gol attı tamam. Ama Konya ondan önce bir gol bulup savunmaya çekilmiş olsa Sneijder o golleri atabilecek miydi! Bakın vahim olan şudur, Sneijder’ın gol olan şutu, bu oyuncunun bu sezon kaleyi bulan ilk şutudur. Sizce bu normal mi!

G.SARAY YÖNETİMİ BÜYÜK FUTBOLCUYU ANLAMAYA BAŞLAMIŞTIR

F.Bahçe maçı haftaya damga vurdu, Nani rüzgarı esti. F.Bahçe’yi siz nasıl buldunuz?

Kendi sahanda, o muazzam seyirci önünde, uyduruk bir frikikle, ikinci sarı karttan atılmış olması gereken bir oyuncunun muhteşem vuruşuyla, 97. dakikada zar zor kazanıyorsan ne diyeyim ki! Nani iki gol attı ve maçı getirdi. Bir hafta Van Persie, bir hafta Nani… Herhalde Galatasaray yönetimi büyük futbolcunun ne anlama geldiğini anlamaya başlamıştır. Ama açık söyleyeyim Fenerbahçe’yi iyi bulmadım.

NE İYİYE GİDİYOR Kİ HAKEMLER GİTSİN?

Bu haftaya hakemler damga vurdu. Neredeyse tüm hakemler kötüydü. Ne diyeceksiniz?

Hakemlere kızmama kararı aldım. Türkiye’de ne iyiye gidiyor ki, hakemlik müessesesi iyiye gitsin? Siyaset mi iyiye gidiyor, ekonomi mi iyiye gidiyor, sosyal yaşam mı iyiye gidiyor, bilim mi iyiye gidiyor? Ne iyiye gidiyor ki, hakemlik iyiye gitsin. Bakın arkadaşlar Türkiye’de toptan bir çürüme yaşanıyor. Her yere benim adamım gelsin, kaliteli olması, hak edip etmediği önemli değil, her yerde bizden birisi olsun mantığı ile giden bir ülkede bir süre sonra kalite kalmaz. Kimse kendini geliştirmeye ihtiyaç duymaz, birilerine yaranmak ve bir yerlere yamanmak sizi yükseltiyorsa işinizi iyi yapmak, kaliteyi yükseltmek gibi bir çaba kimse göstermez. Eleştiriyi daha iyiye gitmek için bir uyarı değil de, yok edilmesi gereken bir düşman gibi görürseniz kaliteyi de bekleyemezsiniz. Bilimin, ilerlemenin temeli eleştiridir, eleştiriyle açık olmaktır. O yüzden de hakemlere bir şey demeyeceğim. Evet çok kötülerdi, evet güven vermekten uzaklardı, evet futbolu katlettiler ama bunları söylemenin ne yararı olacak ki!

F.BAHÇE DÜŞMANI DEĞİLMİŞİM DEMEK Kİ!

Aziz Yıldırım Habertürk’e çıktı. Çok ses getirdi. Genel olarak baktığınızda başkanı nasıl yorumlayacaksınız?

Hem de ne ses getirmek. Bir gün önce CNN’e çıkmıştı, o kadar ses getirmedi, Habertürk’teki program ise bayağı bir gürültü kopardı. Tipik Aziz Yıldırım. Kızgın, öfkeli, alayına gider havasında. Bence kulübü açısından başarılı. Şimdi 1 milyon taraftar projesi ve Yandex’ten elde etmeyi umduğu gelir için taraftarı konsolide edip, toplamayı düşünüyor. Bunun için de gerilim politikası izliyor. Bir siyasetçiye çok benziyor aslında. Bunu da iyi yapıyor. Ben size başka bir şeyi hatırlatayım. İlk hafta yaptığımız röportajda başta Rıdvan Dilmen olmak üzere Fenerbahçeli yorumcuların teknik direktör Pereira’yı yemek için yorumlara başladığını söyledim. Fenerbahçe taraftarları çok kızdı bana. Bakın bu hafta F.Bahçe yönetimi bir açıklama yaptı. Açıklamayı okursanız, benim yazdıklarımda aynı cümlelerin kullanıldığını görürsünüz. Demek ki, ben eleştirilerimde F.Bahçe düşmanlığı yapmıyormuşum değil mi!

NANI-WES-CENK

Ligin 3. haftasında sizce ön plana ne ve kimler çıktı?

Hakemler, Nani ve Sneijder. Tabii bir de Milli Takım aday kadrosunda Volkan Demirel ile ve Cenk Tosun’un olmaması.

6 PUAN BİZİ FİNALLERE GÖTÜRÜR

Önümüzde milli maçlar var. Letonya ve Hollanda? Düşünceniz nedir?

Konya’daki maçlarda 6 puan alırsak finallere katılmayı garantileriz gibime geliyor. En önemli dönemeçteyiz. Konya seyircisi büyük destek vermeli, oyuncular da işin ciddiyetinin farkında olmalı artık. Bir de müjde vereyim size. Pazar günü oynanacak Türkiye- Hollanda maçında mikrofon başında olacağım. Maç sırasında değerlendirmeler yapacağım. Twitter’da, orda burda hazır olsunlar, sallamak isteyenlere şimdiden haber vereyim.

Volkan Demirel’in Milli Takım’a alınmamasını normal karşılıyor musunuz?

Ben artık Türkiye’de olan biten her şeyi normal karşılıyorum. Yarın alırlarsa o zaman da normal karşılarım. Gülüyorum artık bu ülkede yaşananlara.

YASAK KEŞKE ÖNCEDEN KALKSAYDI

Transfer sezonu bitti. Yabancı yasağının kalkması sizce iyi oldu mu?

Bence iyi oldu. Tamamen serbest bırakmak belki biraz cılkını çıkarmak oldu ama sonuçta vasat Türk oyunculara astronomik paralar verilmesi dönemi kapandı. Rekabet artacak futbolcularımızın kalitesi yükselmek zorunda kalacak. Bu yasak daha önce kaldırılmış, daha doğrusu getirilmemiş olsaydı Galatasaray ve Fenerbahçe bir takım adamlara 5-10 milyon Euro bonservis parası vermek zorunda kalır mıydı? Ki o oyuncular bugün takımlarında forma giyemiyorlar.

Erişilebilirlik Araçları