Vitor Pereira’nın üzerine oynuyorlar

‘İsmail Kartal’a, Aykut Kocaman’a rezil bir sezon boyunca tek laf etmeyen eski Fenerbahçeli futbolcular Pereira’yı ilk maçta idam etmeye kalkıyorlar.’

‘Bir durun yahu. En azından 3-4 hafta bekleyin! Bunlar F.Bahçe mafyası olmaya soyunan adamlar ve başkanı da tanıdıkları için Pereira’nın üzerine oynuyorlar.’

Fenerbahçe, Shakhtar’a elendi. Sizce elenmesinin nedenleri ne?

Fenerbahçe’nin turu geçmesinin, daha doğrusu elemeyi geçmesinin neredeyse imkansıza yakın olduğunu söylemiştim. Futbolda her zaman umut ve olasılık vardır ama tecrübeli ve Lucescu’lu bir takıma karşı, yeni kurulmuş bir kadroyla oynayan bir takımın işi zordu. Nitekim de öyle oldu. Aslında iş ilk maçta bitebilirdi ama Volkan Fenerbahçe’nin umutlarını ikinci maça taşıdı. İkinci maçta da Fenerbahçe bir ara Şampiyonlar Ligi’ne yaklaşır gibi oldu ki, bu bir mucizeydi. O anda teknik direktörün büyük hatasından oyundan düştü ve fark yedi. Temel neden yeni bir takım olması, çok oyuncunun gidip çok oyuncunun gelmesi. İkincil neden oyun anlayışı. Avrupa’da orta sahayı bu kadar boşlayarak galibiyet alamazsınız. Hele hele gol yollarında çok becerikli değilseniz. Üçüncü neden ise Pereira’nın atılması olabilir.

Peireira için ağır eleştiriler yapılıyor. Siz ne diyorsunuz?

Gülüyorum. İsmail Kartal’a, Aykut Kocaman’a rezil bir sezon boyunca tek laf etmeyen eski Fenerbahçeli futbolcular Pereira’yı ilk maçta idam etmeye kalkıyorlar. Bir durun yahu. En azından 3-4 hafta bekleyin bakalım. Bunlar Fenerbahçe mafyası olmaya soyunan adamlar ve başkanı da tanıdıkları için Pereira’nın üzerine oynuyorlar. Tabii Pereira da süper bir hoca olmayabilir. Porto’dan çıkan hocaların kariyerleri hep yukarı doğru gitmiş. Pereira’nınki ise pek öyle görünmüyor. Yani süper bir hoca denemez ama şimdiden bu kadar ağır eleştirilmeyi de hak etmiyor.

Sizce Fenerbahçe’nin eksikleri neler?

Şimdilik zaman. Sadece zaman. Herhalde teknik direktör de böyle bir orta sahayla büyük maçların kazanılamayacağını görüyordur. Düzeltir bunları. Zaman lazım.

 

RIDVAN, KARTAL’A TOZ KONDURMADI!

Hep ‘Derin G.Saray’dan’ söz ederiz. Pereira’nın ilk maçtan yerli hocalara yapılmayan tarzda eleştirilmesi ‘Derin Fenerbahçe’yi mi ortaya koyuyor?

Dedim ya bazıları Fenerbahçe mafyası olmaya soyunmuşlar diye. İlla isim istiyorsanız vereyim. Rıdvan böyle bir tavır içinde gibi geliyor bana. Yoksa daha ilk resmi maçta bu kadar ağır dalmazdı. Geçen yıl İsmail Kartal’a toz kondurmadı.

 

TAKIM ELBİSELİ OLSA BELKİ ATILMAZDI

Pereira’nın ‘kırmızı kart’ görüp tribüne gönderilmesi çok tartışıldı.

Biraz ağır olabilir ama Pereira’nın da yerdeki rakip oyuncuyla ne işi var. Kucağına topu verip kaldırmaya çalışmak falan iş değil. Üstelik vakit geçirme falan da yok. Adam saha dışında yatıyor. Kırmızı kart ağır bile olsa ortamı sağladığı için suç Pereira’da. Ayrıca o kılık kıyafet ne kardeşim? Şampiyonlar Ligi maçı sayılabilecek bir maçta kısa paçalı capri bir eşofman. Sanki pikniğe giden maganda. Öyle kılık mı olur! Kırmızı kartta o kılığın bile etkisi vardır! Adam gibi bir takım elbise olsa üstünde belki de atılmazdı.

 

DEVLER LİGİ’NDE SIFIR ÇEKER

Geçen yıl rakipler G.Saray’ı şampiyon yaptılar. Ben Şampiyonlar Ligi’ne bakarım. Vizyon, orada başarılı olmaktır! Benim gördüğüm bu G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çeker.

Hamza hoca 8 ayda tarih yazdı. Ama yine de çok eleştiriliyor. Sizin görüşünüz nedir? Hoca vizyonsuz mu? Vizyon nedir? Kim de vardır?

Hamza Hoca tarih yazmadı. Tarihi yazan Galatasaray’dı. Hamza Hoca da tarihi yazan o ekibin bir parçasıydı. Tabii tarih yazmaktan ne kast ettiğinizi de anlamadım. Türkiye Ligi şampiyonu olmak ne tarihi yazmaktıır bilmiyorum. Tabii ki eleştirilir. En başta ben eleştiriyorum. Geçen yıl sonunda yaptığımız röportajda da ‘Ben olsam Hamza ile devam etmezdim’ diye söylemiştim. Geçen yıl her şey denk geldi. Rakipler Galatasaray’ı şampiyon yaptılar. Bu yıl öyle olacağının garantisi yok. Ben Şampiyonlar Ligi’ne bakarım ve gördüğüm bu Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde sıfır puan çeker. Vizyon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmaktır. Ve bu vizyonu hoca tek başına koyamaz. Bu bir camia, bir yönetim vizyonudur. Alp Yalman’la başlayıp Faruk Süren’le süren vizyon olmasaydı Galatasaray Avrupa şampiyonu olamazdı. ‘Avrupa Fatihi’ Terim, Dursun Özbek yönetimi ile çalışsaydı ‘Türkiye Fatihi olabilir miydi emin değilim. Vizyonu camia belirler, yönetim uygular. Hoca başarabilirse başarır. Camianın vizyonu belli: Dursun Özbek. O zaman vizyon da, misyon da bu kadar olur!

 

NE YAPMIŞ SNEiJDER?

G.Saray’da Sneijder’ın kupa maçındaki tepkisi çok tartışılıyor.

Ne yapmış Sneijder? Oyundan alınınca bozulmuş. Gazozuna maç yaparken bile oyundan alınsak bozulmuyor muyuz? Gitmiş kulübeye oturmuş. Kavga mı etmiş? Yoo! Biraz suratı asılmış. Asılır, ne var bunda? Burayı kaşıyarak bir şeyler bulmaya çalışanlar avuçlarını yalar. Hamza Hamzaoğlu bu tuzağa düşmez. 1-2 yorumcu istiyor diye oyuncusuyla kavga etmez. Hamza Hoca yıldızları iyi yönetiyor. Benim anlamadığım Mustafa Denizli futbolcusuna karşı en hoşgörülü hocaydı, Hamza’yı niye gaza getirmeye çalışıyor?

 

G.SARAY’I ‘OYUNCU DÜZENİ’ ŞAMPİYON YAPTI!

Fenerbahçe’deki operasyon için “Oyuncuya dayalı düzene son veriliyor” yorumları yapıldı. Sizce bu operasyon Galatasaray’da da yapılmalı mı? Ya da Galatasaray’da böyle bir düzen var mı?

Galatasaray geçen yıl oyuncuya dayalı düzenle şampiyon oldu. Başka bir düzen kuramıyorsanız oyuncuya dayalı düzen kurabilirsiniz. İlla bir düzen lazımsa o da bir düzen şekli. Bence mahzuru yok. Yeter ki disiplin olsun. Tabii gereksiz otoriterlikle hatta totaliterlikle disiplini karıştırmayalım.

 

FİKRET ORMAN DOĞRU YAPIYOR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hedefinde sürekli F.Bahçe ve G.Saray var. Sizce bunu niye yapıyor?

Doğru yapıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe, Beşiktaş’tan daha yukarıda. Maddi olarak da, kulüp gücü olarak da. Fikret Orman da kendi kulübünü o seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Bunun için de onlara takılıyor. Çok doğru bir yöntem.

 

EN İYİ KADRO DEĞİL EN İYİ TAKIM KAZANIR

Beşiktaş 5 tane nokta transfer yaptı. Ozan Tufan’ı da bitirmek üzere. Birçok otorite en iyi kadroyu Beşiktaş’ın kurduğunu belirtiyor. Siz ne diyorsunuz?

Katılıyorum. Çok iyi transferler yaptılar. Ama futbolda en iyi kadro önemli değildir. En iyi takım olmak önemlidir. Her iyi kadro, iyi takım olmaz. Misal geçen yılın Fenerbahçe’si. Şenol Güneş bu iyi kadroyu iyi takım yapacak niteliklere sahip bir hoca.

 

ŞOTA TÜRKİYE’YE UYMAZ

Trabzonspor neden sakin bir limana giremiyor?

Trabzonspor’la ilgili ne desem kızıyorlar. Trabzon süperdir, hakkı yenmiştir, muazzam bir taraftara sahiptir diyeyim de kızmasınlar artık! Şota için birkaç şey söyleyebilirim. Geçen yıl yakından tanıdım. Dört dörtlük bir adam. Uygar, medeni, futbolu iyi bilen. Hollanda’da falan çok başarılı olur. Türkiye’de ise kafa olarak çok ileride. Uymaz.

Erişilebilirlik Araçları