En iyisi G.Saray

Spor medyası ha babam G.Saray’ın mali durumundan dem vuruyor. Büyükler içinde en iyi durumda olan G.Saray. Bunu işkembeden söylemiyorum, SPK’nın resmi rakamlarına dayanarak söylüyorum. G.Saray batık olsa, bankalar zırnık koklatmaz

-Galatasaray’ın en büyük sorununun önümüzdeki yıl yapılacak transferler olduğunu söylediniz? Gerçekten de ne olacak bu Galatasaray’ın hali!

Ne olacak biliyor musunuz, kafanıza Galatasaray kadar taş düşecek. Spor medyası ha babam de babam Galatasaray’ın mali durumundan dem vuruyor. Ben size bir şey söyleyeyim de yazın. Büyük takımlar içinde mali açıdan en iyi durumda olan takım Galatasaray. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın mali durumları çok daha kötü. Bunu spor basını gibi işkembeden söylemiyorum. Devletin bağımsız kuruluşu SPK’nın resmi rakamlarına dayanarak söylüyorum. Şimdi söyleyeceğim sayıları iyi not al. Bak SPK’daki resmi rakamlara göre;

– Galatasaray’ın zararı 132 milyon TL. Özsermayesi -117 milyon TL. Banka borçları toplamı 454 milyon TL.

– Fenerbahçe’nin zararı 150 milyon 780 bin TL. Özsermayesi -393 milyon 900 bin TL. Banka borçları toplamı 464 milyon TL.

– Beşiktaş’ın zararı 75 milyon 500 bin TL. Özsermayesi -439 milyon 728 bin TL. Banka borçları toplamı 260 milyon TL.

Açıkça görülüyor ki en iyi durumda olan Galatasaray. Zaten bu nedenle bankalardan borçlanmakta bir sıkıntı çekmiyor. Batık olsa bankalar zırnık koklatmaz, koklatamaz.

 

TEK SORUN NAKİT AKIŞI

Diyeceksiniz ki ‘Niye hep Galatasaray gündemde’. Çünkü Galatasaray’da nakit akış sorunu var. Bu sorun Fenerbahçe’de de var ama camiası bunu çözüyor. Tahvil çıkarıyorlar, Fenerbahçeliler hemen alıyor. Galatasaray’da olmayan bu. Şimdi de 1 milyon üye kampanyası ile nakit akış sorununu çözüp likidite yaratacaklar ve hatta belki borçlarından bile kurtulacaklar.

 

AYSAL, YASAMAN’A ‘GİR’ DİYE GAZ VERMİŞ!

-Galatasaray seçimleri ne olur, sanki tek aday Dursun Özbek gibi…

Adnan Öztürk çekilince öyle gibi oldu. Ama Hamdi Yasaman aday olacakmış gibi davranıyor. Ünal Aysal, Yasaman’a gaz vermiş, ‘çık’ demiş. İki milyon da para verecekmiş. Yasaman’ın da dünyadan haberi olmadığı için bu paraya güvenip aday olacakmış. Bir kere 2 milyonla aday olunmaz, Aysal’a güvenilip aday hiç olunmaz. Birileri de Alp Yalman’a ‘Aday ol’ diye yalvarıyormuş. Benim gördüğüm şudur; Galatasaray kimsenin umurunda değil. Kapsayıcı bir başkan ve iyi bir yönetim lazım ama bazı Galatasaraylılar hala oyuncak zannediyor bu işleri. Herkes elinde bir liste, kendisine başkan adayı arıyor. Rezillik anlayacağınız. Utanıyorum.

 

ALIN SİZE ÖRNEK; BU MU TRABZONLULUK!

-Trabzon-G.Saray maçında tribünden atılan çakmak Allah korusun hakemin gözüne gelse, maç tatil edilebilirdi… Galip durumda olmalarına rağmen bu nasıl bir taraftar psikolojisi…

Geldik geçen hafta söylediklerime. Bir grup Trabzonlu fanatik hala bana sövüyor, ama benim haklılığım netleşti. Geçen hafta, ‘Trabzon taraftarının zararı kendi takımına’ demedim mi! İşte anında örnek geldi. Trabzonspor önde. Bitime saniyeler var. Hakemin kafaya çakmak. Ali Palabıyık gibi genç bir hakem değil de Cüneyt Çakır veya Bülent Yıldırım olsa maçı tatil etme olasılığı yüksek. Sahada kazanmış Trabzon, bir dangalağın attığı çakmak yüzünden hükmen mağlup olacak. Bu mu Trabzonluluk. Bunu söyledim diye bir haftadır bana küfür, hakaret, tehdit… Bana kızacağınıza o çakmağı atanlara kızın Trabzonlular!

 

DOSTLUK BOZULMAZ

-G.Saraylı taraftarlar, sosyal medya üzerinden Trabzon’a ateş püskürüyor. Hatta saymadıkları 2010- 11 şampiyonunun F.Bahçe olduğunu ve Trabzon’u asla affetmeyeceklerini söyleyenler bile var…

Hiçbir şey söylemiyorum. Trabzon, Galatasaray’ın dostudur. Bir maç bunu bozamaz. Geçen hafta meydana gelen tatsız olay Trabzonlular’ın Fenerbahçe’ye mahcup olmalarına neden olmuş olabilir. Bilmiyorum. Ama bu kalıcı bir durum olmaz inşallah.

 

VOLKAN HER MAÇ TERK EDİYOR

– Orta sahada yaşanan gerilimde Muslera’nın kalesinden çıkıp gelmesine ne diyorsunuz?

Siz Hakan Arıkan’ın gelmesine ne diyorsunuz? Ya da kaleci Volkan’ın her olaya gelmesine… Üstelik Muslera ile Hakan sarı kart gördü. Hatırladığım kadarı ile Volkan görmemişti G.Saray maçında.

 

HAMZA HOCA İKİNCİL FAKTÖR

– G.Saray, Trabzon maçını neden kaybetti? Hamza hoca için şüpheleriniz vardı, bu doğru çıktı mı? Ersun hoca taktik olarak bu maçta meslektaşından daha öne çıktı gibi…

Haftalardır söylediğim bir şey var. Galatasaray’da bu noktaya gelinmesinin, yani çöküşten hızlı bir toparlanmaya geçilmesinin temel nedeni futbolcular. Prandelli gidince zincirlerinden kurtuldular. Bana göre başarıda en önemli faktör oyuncular. Hamza Hoca ikincil faktör. Ve tabii Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak… Ersun Yanal ise hangi takımda olursa olsun Galatasaray’ın başına hep bela olmuştur.

 

GELECEK YILIN MESELESİ HOCA DEĞİL TAKIM

– Hamza hoca, Trabzonspor maçında nerede hata yaptı? Gelecek sezon Galatasaray’ın başında kalmalı mı?

Buna yönetim karar verir. Bence gelecek sezonun asıl meselesi hoca değil, takım. Nasıl yenilenecek, nasıl bir revizyon yapılacak, bunlar daha büyük sorun olarak gözüküyor. Bir yandan para sıkıntısı var, bir yandan çok eksiği olan bir takım…

 

DÜRÜST, ‘TRABZON’DA KADIKÖY’Ü ARADIK’ DEDİ

-G.Saray-Trabzon maçının son dakikalarında istenmeyen görüntüler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kısa süre önce kaptanlarla toplantı yapıp ‘Saha içinde birbirinize saygı gösterin’ demesine rağmen bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dün Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve Hamza Hamzaoğlu ile beraberdim. Trabzon’la ilgili olarak anlattıkları ilginç. Ali Dürüst “20 yıldır Trabzon deplasmanına giderim, böylesine anti Galatasaray bir ortam görmedim. Saracoğlu’nu aradık diyebilirim’’ dedi. Abdurrahim de aynı şeyleri söyledi. Doğrusu garipsedim. Trabzon, Galatasaray’ın evi gibiydi. Niye böyle oldu anlamadım. Bazı tahminlerim var ama söylemeyeyim daha iyi.

 

BRAVO FENERBAHÇE TARAFTARINA

– F.Bahçe zor da olsa Bursa’yı yenerek çok önemli bir maç kazandı. G.Saray ve Beşiktaş maçlarının bir benzeri oldu. Şenol hoca bu galibiyeti F.Bahçe seyircisinin baskıyla aldığını söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aynı şeyi daha önce ben de söyledim. Doğru. Zaten taraftar da bunun için var. Bravo Fenerbahçe taraftarına.

 

İNŞALLAH MADRİD’DE ŞAMPİYON OLDUKLARINI GÖRÜRÜZ

– Son olarak F.Bahçe Ülker, Final-Four’a yükseldi. Bu başarıyı nasıl yorumluyorsunuz?

Fenerbahçe, Bursa’yı yenerek beni mutsuz etti, arkasından Maccabi’yi yenip Final-Four’a kalarak çok mutlu etti. Maçı sanki Fenerbahçeli gibi heyecanla hop oturup hop kalkarak izledim ve çok sevindim. Basketbolda büyük ve akılcı yatırım yapınca başarı geliyor. Futbol gibi değil. İnşallah Madrid’de Avrupa Şampiyonu olduklarını da görürüz. Üstelik Final 17 Mayıs’ta, yani Galatasaray’ın futbolda Avrupa Şampiyonu olduğu güne denk geliyor.

Erişilebilirlik Araçları