BEŞiKTAŞ FENER’E YENiLMEZ

“F.Bahçe’nin yenilmesi beklenmedik değil, sürpriz olan G.Saray’ın Hamza Hamzaoğlu’nun hediyesiyle puan vermesi. Beşiktaş, derbide akıllı futbol oynarsa, savunmayı sıkı tutarsa yenilmez. F.Bahçe zor kazanır. Beraberlik en yüksek ihtimal”

– G.Saray, 2-0’dan puan verdi, F.Bahçe, Ankara’da ağır bir yara aldı. Beşiktaş ligde avantaj yakaladı. Bu hafta Fenerbahçe derbisi var. Derbi ne olur? Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe, Beşiktaş’ı da devirir mi?

Fenerbahçe’nin yenilgisi sizin için beklenmedik olabilir, benim içinse çok beklendik. Geçen hafta derbi sonrası burada konuşurken size, HT Bloomberg’de pazartesi öğlenleri katıldığım spor programında da izleyen herkese “Galatasaray’ı yenmiş olması Fenerbahçe’deki sorunların bittiği anlamına gelmez. Önümüzdeki maç Ankara’da puan kaybedecekler” demiştim. Bana göre sürpriz olan Galatasaray’ın puan kaybı ki, o da Hamza Hamzaoğlu’nun rakiplerine hediyesidir. Bu haftaya gelince; Beşiktaş, akıllı bir futbol oynarsa Fenerbahçe’ye yenilmez. Savunmayı sıkı tutarsa Fenerbahçe’nin kazanma ihtimali çok düşük. Beraberlik en yüksek ihtimal. Tabii Fenerbahçe seyirci baskısıyla çok saldıracak, Beşiktaş Avrupa Kupası maçından yorgun dönecek falan ama yine de Fenerbahçe zor kazanır.

 

ALLAH BEŞİKTAŞIMIZ’IN YARDIMCISI OLSUN

– Beşiktaş’ın perşembe günü tarihi Brugge maçı var. 2-1’lik yenilgi tur için avantajlı bir skor olarak görülmekle beraber Beşiktaş’a yeter mi? Turu geçerse Beşiktaş, Avrupa Ligi’ndeki macerasını nereye kadar götürebilir?

Skor iyi ama geçen hafta da söylediğim gibi Brugge de iyi bir takım. Allah Beşiktaş’ımızın yardımcısı olsun.

 

13 MİLYON EURO VERDİN DİYE EMENİKE İYİ OYUNCU MU OLACAK!

– Fenerbahçe’de İsmail Kartal çok ciddi eleştiriliyor. En çok da Emenike konusunda. “Emenike’yi kaybetmemek uğruna şampiyonluk gidiyor” yorumları var. Tek suçlu Emenike mi? Sow- Kuyt-Emenike-Webo gibi hücum silahlarına rağmen Fenerbahçe gol yollarında çok zorlanıyor? Sizce neden?

Bu Emenike mevzusunu anlamakta zorlanıyorum! Kim Allah aşkına bu Emenike. Fenerbahçe bunu Real Madrid’den veya Chelsea’den mi aldı? Yahu Emmanuel Emenike dediğiniz adam Karabük’ten Fenerbahçe’ye gelmiş. Şikeye adı karışınca Rusya’ya gitmiş, bir sene sonra Fenerbahçe’ye geri gelmiş. Sen çok para verdin diye adam iyi futbolcu mu olacak! İyi o zaman ben de gidip 173 model Anadol’a 1 milyon lira vereyim, sonra da “Yahu bu iyi gitmiyor” diye ağlayayım.

 

CANER-GÖKHAN ORTA YAPMASI DIŞINDA SEÇENEKLERİ YOK

Tabii aslında Fenerbahçe’nin futbol felsefesi yanlış. Şöyle enayice bir fikre kapılmışlar. Top kıymetli, topa çok sahip ol. O zaman kaleci ile stoper 90 dakika kendi aralarında paslaşsınlar, top yüzde yüz sende kalır ama maç berabere biter. Fenerbahçe topa çok sahip oluyor ama bunu sağlıklı ataklara çeviremiyor. İki tane süper beki var, bunların orta yapması dışında bir seçenek yaratamıyor kendine.

 

KASIMPAŞA VE ŞOTA İYİ YAPTI

-Konya- Kasımpaşa maçında Fair- Play adına çok güzel bir örnek yaşandı. Bu tip hareketlere alışık değiliz. Şota’nın ve Kasımpaşalı futbolcuların herkes tarafından alkışlanan bu davranışını siz nasıl yorumlarsınız?

İyi yapmışlar. Ama benzer olaylar Avrupa’da farklı liglerde de yaşandı.

 

TFF KOLLAYACAĞINA SÜLÜK GİBİ YAPIŞIYOR

– Birçok kulüp borç içinde. Kulüpler Birliği “Süper Lig AŞ’yi kuralım, maçları biz satalım” diyorlar. TFF’nin, yayıncı kuruluştan aldığı yüzde 12’lik payı da çok yüksek buluyorlar…

Kulüpler Birliği’nin önerisi yerinde. İngiltere Ligi’nin gelişimine bakarsanız işin doğrusu bu. Ama bizimkiler biraz İngiltere, biraz Almanya modeli, biraz da devleti işin içinde tutmak için Fransa modeli diye hibrit bir model yaratmışlar. Ben hibrit işlerden biraz korkarım. Doğru olanlardan birini seç uygula. Tabii bu kulüp yönetim anlayışları ile nasıl uygularsın o da ayrı mevzu. Ama fikir olarak doğru. TFF’nin gelir havuzundan yüzde 12 pay alması ise kabul edilebilir gibi değil. TFF, kulüpleri kollayacağına kulüplerin üzerine sülük gibi yapışıyor. Organizasyon için bir bedel elbette almalı ama yüzde 12 değil. Tabii bir başka garabet de ortaya çıktı. Federasyon Başkanı kim? Fatih Terim mi, Göksel Gümüşdağ mı, Yıldırım Demiören mi? Federasyon dediğin kulüpler birliği zaten. Demek ki, Süper Lig takımları TFF’yi yetersiz bulmuş ki, bir de birlik kurmuş. Yani kulüpler ile TFF birbirine ters çıkarlara sahip.

 

UMARIM BU KEZ ORTAK HAREKET ETMEYİ BECERİRLER

– F.Bahçe ve G.Saray yöneticilerinin gizlice buluştukları ve bu toplantıda çok önemli konularda fikir birliğine vardıkları ortaya çıktı. Amatör şubeler, yayın hakları, vergi, GSGM’nin yaptığı kesintiler gibi konularda ortak hareket etme gibi bir düşünce oluştu. Aralarında kavga gürültü eksik olmayan bu kulüplerin bu anlamdaki buluşmasını nasıl değerlendirirsiniz?

İyi yapmışlar. Hatırlarsanız ben Galatasaray 2. Başkanı’yken böyle bir görüşme zemini yaratmıştım. Fenerbahçe ile bir araya gelmiştik, Fenerbahçe yönetimini Fenerbahçe tesislerinde ziyaret etmiştik. O zaman benim söylediğim şuydu, “Saha içinde rakibiz ama saha dışında ikimizin, hatta üçümüzün çıkarları ortak. Gelin beraber hareket edelim.” O gün bunu beceremedik. İnşallah şimdi becerirler.

 

YASİN ÇIKINCA ‘HAMZA HOCA GALİBA KAFAYI YEDİ’ DİYE MESAJ ATTIM

– Hamza Hamzaoğlu, Yasin-Dzemaili değişikliği nedeniyle hatayı kendinde buldu ve özür diledi. Üstelik bu sezon 4. özür dileyişi. Bir teknik direktör böyle bir nedenle özür dilemeli mi? 2-0’lık galibiyetten 2-2’lik beraberliğe gidişin tek nedeni bu oyuncu değişikliği olabilir mi?

Hatayı bende bulacak hali yok, elbette kendinde bulacak. Bakın müdürünüz Halil Özer’e gidin size telefonundaki mesajı göstersin. Yasin oyundan çıktı, Halil’e mesaj attım. “Hamza Hoca galiba kafayı yedi. Galatasaray’da herkes çıkardı, bir Yasin çıkmazdı. Maçı verebiliriz” dedim. Mesaj hala Halil Özer’de duruyordur. O sırada tribünlerde bir oylama yapılsa ve “Kim çıksın” diye sorulsa tribündeki 20 bin kişiden biri bile “Yasin çıkmalı” demezdi. “Muslera çıksın” diyen bile olabilirdi ama o anki görüntü itibarıyla Yasin çıkmayacak tek isimdi. Beraberliğin tek nedeni Yasin’in çıkması. Bakın ben geçmişte Yasin’i çok eleştirdim ama Başakşehir karşısında Yasin takımın en iyisi, hatta kurtarıcısıydı.

 

DEĞİŞİKLİKLERİ BELİRLEMİŞ, OYUNU İZLEMİYOR!

Hücumda topu alan herkes pas yapacak adam olarak Yasin’i buluyordu. Sneijder Yasin’e veriyor, alıyor, o arada Olcan yetişiyor, savunma orada çoğalınca Selçuk boşa çıkıyor, Hamit boşa çıkıyor. Yasin’den ötürü rakibin sağ kanadı çökmüş. Zaten Sabri çıktığı ve yerine Tarık girdiği için, Bruma maçın başından beri yok olduğu için tek çalışan kanat Galatasaray’ın sol kanadı. Orada da en önemli koz Yasin. Pas yapılacak tek adam ve boş bulunca driplingle ceza alanına giriyor. 2. golün pasını o vermiş ve oyundan alındığı anda rakip kalecinin zor çıkardığı bir topla korner kazandırmış. Hamza bu adamı çıkardı. Belli ki maçtan önce kafasında değişiklikleri belirlemiş ve maçı izlemiyor, oyunu görmüyor. Tabii özür dileyecek de; 2 puanı kim geri koyacak. Maç başa baş gidip 1-1 veya 2-2 bitse kimse bir şey demez ama 2-0 öne geçmişsin 3. golü arıyorsun ve yürüyen çarkı teknik adam durduruyor. Olmaz. Halil’i aradım maç biterken “Hamza’nın hediyesi” diye başlık atmanız lazım dedim. Atamamışsınız.

 

G.SARAY ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA DAHA ÖNDE

– Takımlarımızın bir haftası bir haftasına uymuyor. İki hafta önce Galatasaray avantajlıydı, şimdi Beşiktaş. Şampiyonluk yarışında kimi şanslı görüyorsunuz? Yüzdeye vurursanız 3 takıma hangi oranları verirsiniz?

Galatasaray’ın şansı her hafta artıyor. İki rakibi bu hafta karşılaşacak. Galatasaray ise üstteki rakibini sahasında konuk edecek. Geçen hafta da söylediğim gibi Galatasaray daha önde bana göre. Tabii Hamza Hoca bir daha özür dilemek zorunda kalmazsa.

Erişilebilirlik Araçları