Galatasaray’a Avrupa kapısı kapanıyor

ŞİKE davası döneminde de zaman zaman görüşlerini aktardığım spor hukukçusu bir dostum var.

UEFA’da etkili ve UEFA’da olan biteni iyi bilen bir avukat.

Önceki gün aramıştım.

Dün döndü telefonuma.

“Niye aradığını tahmin ettim, o yüzden bugün arayabildim” dedi.

“Sana kötü haberlerim var” diye başladı ve anlattı:

“Senin kulüple ilgili güzel şeyler söyleyemeyeceğim. UEFA’da Galatasaray’a yönelik bir sempati olduğunu bilirsin. Şike olayının dışında kalmış olması, yıllardır Avrupa kupalarına katılan istikrarlı durumu, UEFA Şampiyonluğu, yöneticilerinin diyalogları gibi nedenlerle UEFA, Galatasaray’a hep olumlu bakmıştı…”

“Eee” dedim. “Artık bakmıyor mu?”

“Kötü haberim bu zaten. Normal şartlar altında Galatasaray’ın bu yıl Avrupa kupalarına katılması çok uygun değildi. Mali açıdan. Ancak UEFA zaten Fenerbahçe ile Beşiktaş cezalı olduğu, bir yandan da Galatasaray’a pozitif baktığı için bu yıl uyarmakla yetindi ve önlem almasını istedi. Ancak şimdi durum değişti. Yüzde 99.9 ihtimalle söylüyorum, önümüzdeki yıl Galatasaray’ın Avrupa kupalarına katılmasına izin vermeyecekler.”

“Niye, mali tablo düzelirse katılamaz mı?”

“O mali tablonun 1 yılda düzelmeyeceğini sen de biliyorsun, ben de biliyorum, UEFA da biliyor. Yine de göz yumabilirlerdi fakat taraftarlarınızın Avrupa’da çıkardığı olaylar nedeniyle UEFA’da çok büyük tepki var. Bu durum bir de sizin mali yetersizlikle birleşince önümüzdeki yıl katılmanız imkânsıza yakın. Başkanı tanıyorsan söyle, gelip buraya kamp kursunlar. Bu fikri değiştirmeye çalışsınlar. Yoksa seneye yoksunuz, hatta uzunca bir süre de olmayabilirsiniz” dedi.

“Sadece Galatasaray mı?” diye sordum.

“Yok başka Türk kulüpleri de var. Bu yıl liginizin orta sıralarındaki takımlar Avrupa’ya çıkabilir, haberin olsun” dedi.

Erişilebilirlik Araçları