Cumhurbaşkanlığı: Canlı yayındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti örgütüne yönelik bayram mesajındaki bazı görüntülerin yayınlanması ile ilgili eleştirilerim üzerine, Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan aradı az önce.

Özhan, dünden beri bu görüntülerin nasıl olup da AA tarafından servis edildiğine ilişkin sorulara muhatap olduğunu ve burada bir düzeltme yapması gerektiğini belirtti.

Yusuf Özhan, İletişim Başkanlığı’ndan saat 13.18’de bir frekans paylaşım bilgisi geldiğini ve buna göre Saat 14.00 itibarıyla Cumhurbaşkanı’nın AK Parti teşkilatları ile bayramlaşma mesajının bu frekanstan yayınlanacağının bildirildiğini ve bu frekans paylaşımının Anadolu Ajansı’na özel olmayıp, tüm kanallar tarafından alınabildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı olarak kendilerinin de tüm abonelerine isterlerse AA üzerinden isterlerse doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayınını alabilecekleri bilgisinin verildiğini ve TV100, CNNTurk’ün yayını Anadolu Ajansı üzerinden, Akit TV’nin DHA üzerinden diğer kanalların ise doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayın frekansından kendilerinin almayı tercih ettiğini, yayının doğrudan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığını ve real time olarak aktarıldığını anlatan Özhan, “Bildiğim kadarı ile yayın frekansı Cumhurbaşkanlığınca verildi” bilgisini verdi.

TRT de önce Cumhurbaşkanı’nın gözlerini kapattığı bölümü yayınlamış ancak ilgili görüntüleri tekrar yayınlarda çıkarmış.

İletişim Başkanlığı’ndan Habertürk’e verilen bilgiye göre ise yayın canlı olarak Marmaris’ten yapıldığı için böyle bir olay meydana gelmiş.

Erişilebilirlik Araçları