Vali Karaloğlu: İşsizlik meselesinden dertliyiz

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’nun işsizlikle ilgili söylemlerini eleştirdiğim yazıma Münir Bey, bir mektupla yanıt vermiş.

İşsizlik konusunun herkesin ortak derdi olduğunu, kendisinin bu meselenin bir boyutuna dikkat çekmek istediğini söylemiş.

İşte Vali Bey’in mektubu:

“Sayın Fatih Altaylı

10 Kasım 2020 Salı günü Mesleki Eğitime Erişim Seferberliği kapsamında bir toplantı gerçekleştirdik.

Amacımız, Diyarbakır’daki esnaf, sanatkar ve tüccarımızla iş birliğimizi geliştirip işsizlik meselemizin çözümüne; uygulamayı, teoriyi ve teşvikleri içeren bir katkı sunmaktı.

Çalıştığımız bu programla binlerce gencimizi hem meslek, hem de işle buluşturacağımıza konunun bütün tarafları olarak inanıyoruz.

Toplantıda, işsizlik ve mesleksizlik meselesini tarif eden; hedefler öneren, konunun paydaşlarıyla ortak çalışmayı teşvik eden bir konuşma yaptım.

Konuşmamdan bir cümle bağlamından koparılarak, iyi niyetli olmayan bir şekilde haberleştirildi, sosyal medyada paylaşıldı.Yanlış yorumlandığı halde o cümle de işsizlik meselesinin bir boyutunu ifade eden bir gerçektir. Bu gerçeği çevrenizdeki işverenlere sorarak siz de teyit edebilirsiniz.

Araştırmacı bir gazeteci olarak 6 dakika süren konuşmamı dinlerseniz, işsizlik meselesinden, bütün boyutlarıyla dertli olduğumuzu ve bu konuda elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı siz de göreceksiniz.

Sayın Altaylı, Diyarbakırlı işsizlerimizin derdi benim derdim. Onların derdiyle dertliyim. Bu derde derman olması için 5 aylık valilik döneminde şehrimizin paydaşlarıyla çok sayıda çalışmaya imza attım. Toplum yararına çalışma programlarından çağrı merkezlerinin Diyarbakır’a gelmesine, kapanmış üretim tesislerinin yeniden açılmasından Organize Sanayi bölgelerinin geliştirilmesine, tarımsal üretimin artırılmasından Turizm yatırımlarının çoğaltılmasına çok sayıda proje üzerinde gece gündüz, bütün gücümle çalışıyorum. Hedefim, şehrimizde yaşayan herkesle el ele verip Diyarbakır’ı işsizlik meselesi en az olan şehirler arasına taşımak.

Bu konuda herkese kulak kesiliyorum. Sizin de işsizlik meselesinin çözümünde önerileriniz olursa onları dinlemeye hazırım.

Selamlarımla.

Münir KARALOĞLU

Diyarbakır Valisi”

Erişilebilirlik Araçları